Plaatje bij het artikel van OBS Weemewereld

Brede school

Kinderdagopvang

Onze ketenpartner stelt zich voor lees verder

title=

Kinderdagopvang

Onze ketenpartner stelt zich voor

"Het middelpunt van De Cirkel is jouw kind. Zijn of haar beleving staat centraal in onze begeleiding, opvoeding, het bieden van de juiste zorg, én een leuke dag. Balans vinden tussen  kind en je werk is namelijk al moeilijk genoeg. Dan moet je het ook nog eens toevertrouwen aan een ander. Dat is misschien wel de moeilijkste stap in het loslaten van je kind. Je wilt dat het veilig is, zichzelf kan zijn en plezier heeft. Dat er altijd iemand is die kijkt, luistert, praat, speelt en helpt. Iemand die jouw kind begrijpt, kent en de aandacht geeft die het thuis ook krijgt. De Cirkel is meer dan opvang: Ouders en begeleiders werken samen aan de best mogelijke zorg, opvoeding en persoonlijke ontwikkeling... En of je nu kiest voor kinderopvangbuitenschoolse opvang of een gastouder, je weet zeker dat je kind een leuke dag heeft gehad."

Meer lezen over

 

Brede School

Samen met christelijke basisschool De Shalom en Kinderopvang Weemeweide, zijn we een echte Brede School geworden. Ook de buitenschoolse opvang die net als de Kinderopvang door De Cirkel in Almelo wordt geleid zijn alle functies aanwezig om een echt kindcentrum te realiseren.  De Weemewereld deelt de gemeenschappelijke ruimtes met de kinderopvang en de BSO. Er is mede daardoor structureel overleg tussen de teams van De Cirkel en De Weemewereld. 

Onze openbare school De Weemewereld neemt binnen de Brede School een specifieke plaats in, omdat we ook Daltonschool zijn, de enige in Vriezenveen en omgeving. Daarnaast is er een hechte samenwerking met de openbare school in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Kennis en 'know-how' worden gedeeld en wanneer dat nodig is helpen we elkaar ook op het gebied van personele inzet. Naast de meerscholen-directeur werken drie teamleden op beide scholen. 

 

Educatief Centrum

Naast primair onderwijs, de opvang van peuters en de buitenschoolse opvang willen we op De Weemewereld het voortouw nemen om ook  culturele activiteiten binnen de school te brengen. Dat kan in de avonduren zijn of in het weekend. Ook kunst, drama en muziek buiten de vaste schooltijden krijgen zo een plaats binnen de school. Initiatieven zijn van harte welkom!

Alle partners in de Brede School hebben hun eigen identiteit en behouden die ook graag. Maar waar we kunnen samenwerken, doen we dat natuurlijk. Want met z'n allen zijn we er voor uw kinderen! 

Deel deze pagina: