Plaatje bij het artikel van OBS Weemewereld

Spreekbeurten op locatie

Jip en Maartje wilden hun spreekbeurten graag op locatie houden. Jip in het pand Feest en kleding van z'n vader en Maartje in de brandweerkazerne waar haar vader werkt.

Jip deed het over Sinterklaas, in het pand Feest en Kleding van z’n vader. Samen met z’n vader had Jip het lokaal aangekleed met verschillende pakken, staffen en boeken over Sinterklaas. En bij Sinterklaas horen natuurlijk pepernoten, daar hebben we natuurlijk lekker van gesmikkeld. Jip had een ontzettend goede presentatie, die werd beloond met een 10!
Na de presentatie mochten de kinderen in het pand naar alle kostuums kijken, en natuurlijk even wat pruiken, dierenhoofden opzetten en lekker gek doen.


Daarna was Maartje aan de beurt. Zij hield haar spreekbeurt over de brandweer en waren we te gast op de brandweerkazerne in Vriezenveen. Eerst kregen we een filmpje te zien over de brandweer. Daarna was de presentatie, met alle toebehoren van de brandweer erbij, zoals de pakken, de piepers, de schoenen/laarzen en helmen. Na de spreekbeurt kregen we nog de verschillende wagens te zien, die ze bij de brandweer hebben en wat er allemaal in zo’n wagen gaat. Heel veel en niet zoals we denken alleen maar slangen.
Ook mochten de kinderen met een twee verschillende slangen met water spuiten. Eerst de lagedrukspuit, deze kon door 1 leerling wel vastgehouden worden, daarna mocht de hogedrukspuit uitgeprobeerd worden, maar daar waren zeker vier kinderen voor nodig om de slang in bedwang te houden.
Als klap op de vuurpijl mochten de kinderen in 2 brandweerwagen door de wijk, waar natuurlijk even de sirenes aangingen. Een prachtige ervaring.
ook Maartje had een hele goede spreekbeurt die werd beloond met een 9.


In het fotoalbum meer foto's

Deel deze pagina: